Vi skreiv Under og Over som ein samfunnskritikk, vi ville vise korleis dei eldre stadig sviktar dei unge, og at store korporasjonar styrer liva våre. Vi skreiv dette som ei påminning om kor gale det kan gå når nesten alle ressursar og all natur er brukt opp. I vårt univers er det berre den syntetiske intelligensen Gröna Engor som tek natur på alvor.. No er vi forferda over å sjå at verda allereie liknar meir og meir på vårt univers. 

Ei tredje og siste bok i trilogien Søsteranarkistane er i kjømda...

 •  «Under» er nervepirrende lesing og samfunnskritikk på én gang.
  Guri Fjeldberg, Bergens Tidende
 • ... Bang og Kvalvaag [har] lyktes i å skape et dystopisk univers som er fascinerende og engasjerende i seg selv, noe som må sies å være et lite kunststykke innenfor en sjanger der det meste allerede er utforsket.
  Ingrid Senje, BLA
 • «Under» er ein spennande ungdomsroman med sterke kvinnelege karakterar, som på mange måter liknar på Suzanne Collins’ «Dødslekene». (...) Likar du «Dødslekene» likar du garantert «Under».
  Ragnhild Sofie Selstø, Framtida

 • et umiskjennelig språklig overskudd, som mest kommer til uttrykk gjennom en strøm av fremmedartede skjellsord og svensk-kinesiske neologismer. 
  Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk
 • «Personleg favoritt trur eg må bli «Under.» Spennande, nyskapande språk, skummel, dystopisk setting og ein hovudperson med tak i.»
  Asbjørn Rydland, forfattar av trilogien om Galderstjerna
 • Forfattarane har greidd å skapa eit fascinerande, dystopisk science fiction-univers der språket, som er iblanda restar av svensk og kinesisk, gjev ekstra liv til verda som vert skildra.
  Nynorsksenteret
 • Det beste med boka er originaliteten. Den er helt nytenkende og får deg til å filosofere over mange ting. Boken har ingen svakhet spør du meg. Jeg kunne ikke endret på noe om jeg hadde fått sjansen. Denne boken burde virkelig nomineres til uprisen.

  Emma Grov skole, Terningkast 6
 • Slutten leder også veldig opp til at dette skal bli en serie, i og med at det er en veldig stor cliffhanger. Jeg gleder meg til resten av serien kommer ut slik at jeg får vite hva som skjer videre!

  Malin Bargel på Rosten skole Terningkast: 5
 • Selve handlingen var spennende på forskjellige måter. Boka hadde mange cliffhangers som varte gjennom hele boken. Skildringene i boka gjorde at du kunne se for deg alt, akkurat som en film i hodet. Det som forvirret meg mest med denne boka var få ord innimellom på et annet språk. Det var brutalt å bla til bakerste side i boka for å finne ordet i en liten ordliste for å deretter gå tilbake å lese videre på historien. Jeg synes likevel boken var original, jeg kan ikke gjenkjenne historien fra en annen bok. Noen plasser er det lett å forutse hendelsen fordi det brukes trekk gjentagende ganger. Boken bør nomineres til uprisen.
  
Henrik Tran, Rosten skole. Jeg gir boken en terningkast 5.
 • Dette er en bok for ungdommer som liker Sci-Fi og hvis du ikke gjør det, kommer du ikke til å like denne boka. Heldigvis for meg liker jeg Sci-Fi veldig godt.
  Jens Hasle, Ringshaug ungdomsskole
 • Jeg tror boka ble skrevet fordi vi ikke må la forurensninga og diktaturet få så mye makt slik at det som skjer i boka ikke skjer i virkeligheten. Helt til slutt vil jeg si at dette er en god ungdomsbok som jeg anbefaler til alle som liker fantasy og science fiction.
  Jeg gir terningkast 5. 
  Mats Sørensen, Ringshaug ungdomsskole
 • Eg synes at boka Under av Sturla Bang og Hilde K. Kvalvaag er ganske kreativ og veldig spennande.
  Eg vil gi denne boka terningkast 5.  
Oliwia, Luster ungdomsskule
 • Noko av det eg likar best med bøkene er alle dei gode skildringane, som gjer at alt kjennest så verkeleg, og verda i boka som skal førestille jorda om mange år dersom vi ikkje gjer noko med klimaendringane og miljøet så fort som mogleg.
  Nora, Førde bibliotek

© Sturla Bang

Made with ‌

Drag & Drop Website Builder